Večerna akademija: Bog v Stari zavezi: Evolucija monoteizma

Jezuitski kolegij v Ljubljani vabi na peto Večerno akademijo študijskega leta 2021/2022.
Večerna akademija meseca februarja nosi naslov “Bog v Stari zavezi: Evolucija monoteizma”. Predaval bo p. Damjan Ristić DJ, predstojnik jezuitske skupnosti pri sv. Jožefu v Ljubljani, ravnatelj Jezuitskega kolegija v Ljubljani, asistent na Teološki fakulteti, predavatelj in publicist.
Glavna tema Stare zaveze govori o odnosu med Bogom in izvoljenim ljudstvom. Ta odnos je kompleksen in predstavlja nekakšno evolucijo razodevanja identitete Boga in Božjega ljudstva skozi zgodovino. Da bi tako Boga lahko bolje spoznali, se moramo podati na pot raziskovanja tega odnosa skozi prostor, čas in starodavne kulture. Ko spoznavamo to nadvse kompleksno zgodbo, smo pripravljeni soočiti se s tem, kako je Boga razodel in predstavil Jezus. Predavanje vam bo predstavilo kompleksnost dojemanja Boga in vas poslalo na pot odkrivanja Božjega razodetja skozi zgodovino.
Dogodek bo potekal v torek, 15. februarja 2022, ob 20. uri v spletnem okolju Zoom. Za pridobitev povezave je potrebna predhodna prijava. Prijave zbiramo na: info@jezuitskikolegij.si.
Povezovalec dogodka bo Peter Černe.

Podrobnosti dogodka