Večerna akademija – Sv. Ignacij Lojolski in odnos do telesa

Jezuitski kolegij v Ljubljani vljudno vabi na predavanje z naslovom »Sv. Ignacij Lojolski in odnos do telesa«.

Predavanje sodi v serijo mesečnih dogodkov, ki se imenujejo Večerne akademije. Tokratna – aprilska – Večerna akademija zaključuje serijo akademij za študijsko leto 2021/2022. Posebna pa je hkrati tudi zaradi svoje teme, s katero prispeva k obeleževanju tekočega Ignacijevega leta, ko mineva 500 let od njegovega spreobrnjenja.

Na zadnji Večerni akademiji tekočega študijskega leta bo predaval Matej Šoklič, pedagog in profesor športne vzgoje, zaposlen v zavodu CIRIUS v Kamniku, kjer se ukvarja z gibalno oviranimi otroki. Je strokovnjak na področju poznavanja sv. Ignacija, ki je svojo izobrazbo pridobival na Fakulteti za šport in Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani.

V svojem predavanju bo predstavil nekatere vidike Ignacijevega obravnavanja in razumevanja telesa in telesnosti. Spregovoril bo o Ignacijevem odnosu do lastnega telesa pred in po spreobrnjenju in nadaljeval z obravnavo Ignacijevega pojmovanja telesnosti sočloveka. Nazadnje se bo poglobil še v Ignacijevo spoznavanje in dojemanje Boga skozi lastno telo.

Predavanje bo potekalo v torek, 19. aprila 2022, ob 20. uri v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani (Ulica Janeza Pavla II. 13). Dogodek bo povezoval Peter Černe.
Cerkev je zaradi svoje prostornosti ob upoštevanju veljavnih ukrepov za preprečevanje okužb za tovrstna srečanja popolnoma primerna. Po koncu predavanja sledi druženje ob pogostitvi.

Ker je v Ignacijevem letu sv. Ignacij Lojolski tudi tema letošnjega oratorija, velja posebno vabilo na dogodek oratorijskim animatorjem in vsem drugim sooblikovalcem letošnjih oratorijev. Predavanje lahko predstavlja osvetlitev še ene zanimive tematike iz Ignacijevega življenja.

Lepo vabljeni!

Podrobnosti dogodka